Mahlepli Tuzlu Kurabiye



Malzemeler

125 gram tereyağ
1 çay bardağı sıvıyağ
2 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta(sarısı içine,beyazı dışına)
1 yemek kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un (3,5-4 bardak kadar)
Susam


Hazırlanışı

Yumurtanın sarısıyla beyazını ayırın.
Oda sıcaklığındaki tereyağ, yoğurt, sıvıyağ, mahlep, tuz, kabartma tozu, toz şeker ve yumurta sarısını bir yoğurma kabına alın.
Üzerine dikkatli şekilde un ilave edin.
Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceğiz.
Hamurdan parçalar alın.
Şekil verin.
Susamları kavurun.
Yumurta akına tuzlu kurabiyeyi bulayın.
Tuzlu kurabiyenin her iki tarafını kavrulan susama bulayın.
Tepsiye alın. İşlem bitene kadar devam edin.
200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.

You Might Also Like

2 yorum

  1. eLİNİZE SAĞLIK HARİKA SUSAMLI ÇITIR GÖRÜNÜYORLAR SEVGİLER

    YanıtlaSil