Pancarlı Humus


Malzemeler

1 kutu haşlanmış nohut konservesi
1/2 çay bardağı tahin
1/2 çay bardağı zeytinyağ
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 limon suyu
Pancar turşusu
Tuz

Hazırlanışı

1 kutu haşlanmış nohutu bir tencereye alın.
Üzerine biraz su ilave edin.
Kaynatın.
Tencerenin dibinde 2 parmak kadar su kalsın. Sıcakken üzerine tahin, zeytinyağ
dövülmüş sarımsak, kimyon, tuz ve limon suyu ilave edin.
Blendrdan pütürsüz bir kıvam alıncaya dek geçirin.
Diğer tarafta pancar turşunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin.
Humusun içine ilave edin.
Yaklaşık bir orta boy pancar turşusu yeterli gelecektir.
Eğer istediğiniz renkte bir humus elde edemezseniz pancar miktarını arttırabilirsiniz.
Tekrar blendrdan geçirin.
Servis tabağına alın.
Üzerine zeytinyağ gezdirip, kırıklanmış ceviz ve maydonoz serpiştirebilirsiniz.


NOT : Eğer pancar turşunuz yok ise pancarı iyice yıkayın ve kabuklarını soyun. Düdüklü tencerede 25 dk haşlayın. Rendeleyip humusa ilave edebilirsiniz.



You Might Also Like

1 yorum

  1. Elinize sağlık bunu ben de yapmıştım daha önce çok lezzetli olmuştu sevgiler

    YanıtlaSil