Krokanlı Pasta



Malzemeler

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1/4 su bardağı nişasta 
1 paket kabartma tozu 
1 paket vanilya
1 portakal kabuğu rendesi (opsiyonel)
1/2 çay bardağı sıcak su
20 cmlik kelepçeli kek kalıbı

Ara krema için malzemeler

2.5 su bardağı süt
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı tepeleme nişasta
2 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı tereyağ
100 ml krema
1 paket vanilya
100 gr beyaz çikolata

Krokan için malzemeler
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tereyağ
200 gr fındık




Pandispanya hazırlanışı
Yumurta sarıları ve beyazları ayrılır.
1/2 su bardağı toz şeker yumurta sarılarına 1/2 su bardağı toz şeker de yumurta beyazlarına ilave edilir.
Yumurta beyazları kabarana dek çırpılır. (Çırptığınız kabı ters çevirdiğinizde yumurta akları dökülmüyorsa tamam demektir.)
Diğer tarafta yumurta sarısı, toz şekeri, 1 adet portakal kabuğu rendesi, vanilya iyice çırpılır.
Yumurta sarısının üzerine un,nişasta ve sıcak su kontrollü bir şekilde ilave edilir.
Yumurta sarılarının olduğu karışımın üzerine yumurta beyazları 3-4 seferde ilave edilir.
Tahta spatula yardımıyla alttan üste doğru katlama işlemiyle yumurta aklarını söndürmeden karıştırılır.
Kek kalıbının altına yağlı kağıt serilir.
Kek harcı kelepçeli kalıba dökülür.
180 derecelik fırında 30-35 dk pişirilir. İlk 20 dk fırını açmayın. Kürdan testi ile kekinizin pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.
Fırından çıkan pandispanyayı bir telin üzerine kalıpla birlikte ters çevirin soğuyana dek bu şekilde bekletin. Soğuduktan sonra 2 ye ya da 3 e bölün. Arasına hazırladığınız kremayı sürün. Üzerine orman meyveleri ve krokanları serpiştirin.

Ara kremanın hazırlanışı
Tereyağ, krema ve beyaz çikolata dışındaki tüm malzemeler tencereye alınır ve muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirilir.
Ocaktan almaya yakın tereyağı, krema ve beyaz çikolata eklenir.

İyice karıştırılır.( Pütürsüz kıvam elde edinceye dek çırpın. Arada karıştırarak soğutun. )

Krokanın hazırlanışı
Bir sos tenceresine şekeri ilave edin ve eritin.
Şekeri yakmamak için kısık ateşte eritmeyi tercih edin.
Eriyen şekerin üzerine oda sıcaklığındaki tereyağ ilave edilir.
Karıştırılır.
İyice karışınca, kırıklanmış fındıkları ilave edin.
Yağlı kağıdın üzerine dökülür.
Güzelce yayılır.
Buzdolabına koyulur.15 dk içerisinde olacaktır.


Krokan iyice donduktan sonra bıçak yarımıyla kesilir.

Yorumlar