Yalancı Profiterol



Malzemeler

1 litre süt
1.5 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tereyağ
1 adet kakaolu pastaban ya da önceden pişirdiğiniz kek dilimleri
1 poşet krem şanti

Hazırlanışı
Sütü bir tencereye alın.
İçerisine toz şeker, un, kakao ve tereyağını ilave edin.
Kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.
Kare bir kalıba ya da borcama hazır kekleri kare kare doğrayın.
Muhallebiyi sıcak sıcak keklerin üzerine dökün.
Bu sırada krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın.
Soğuyan muhallebinin üzerine benim yaptığım gibi krem şantiyi sıkma torbasına alıp pıt pıt sıkın.
Buzdolabında 6 saat kadar dinlendirin.
Üzerine servis edeceğiniz zaman kakao serpiştirin.

You Might Also Like

0 yorum