Döküm Tencerede Ekmek




Malzemeler
5 bardak un
450-500 ml ılık su
1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şeker


Hazırlanışı
Tüm malzemeleri bir kaba alın.
Stand mikserde çırpın.
Stand mikseriniz yoksa güzelce yoğurun.
Mayalanması için üzerini streç filmle kapatın.
Yaklaşık 15-16 saat mayalandırın.
Mayalanan hamuru kabın içerisinde yoğurup (gazını almak) tezgaha un serpin.
Hamuru mutfak tezgahına alın parmak uçlarınızla hamurun üzerine bastırarak bohça yapar gibi katlayın.
Üzerini kapatın.
Bu şekilde 1.5 2 saat tekrar mayalanmaya bırakın.
Bu arada döküm tencereyi 30 dk fırında ısıtın. (250 derece)
30 dk sonunda hamuru dilerseniz yağlı kağıt üzerine alıp tencerenin içerisine koyun.
Üzerine un serpip bıçak yardımıyla kesikler atın.
Eğer yağlı kağıt kullanmayacaksanız tencerenin altına un serpip hamuru elinizi yakmadan tencereye aktarabilirsiniz. Aman dikkat.
Döküm tencerenin ağzını kapatın. Fırına atın. Fırın ısısını 230 dereceye düşürün.
Isıya dayanıklı bir kaba su koyun fırının içerisine yerleştirin. ( kabuğun çok fazla sert olmaması için)
İlk 15-20 dk tencerenin kapağı kapalı şekilde pişirin.
20 dk sonunda kapağı açın ve 20 dk daha pişirin.
Fırından çıkartın ve soğumaya bırakın.
Sonuca inanamayacaksınız :)


You Might Also Like

0 yorum