Kabaklı Çikolatalı Kek ( Chocolate Zucchini Bread )


Malzemeler

1,5 su bardağı rendelenmiş kabak (2 orta boy)
1 su bardağı un (140 gr)
½ su bardağı kakao (50 gr)
2 büyük yumurta (oda ısısında)
¾ su bardağı esmer şeker (150 gr)
¼ su bardağı sıvıyağ (55 ml)
¼ su bardağı tereyağı (55 gr) eritilmiş
1 su bardağı kabaca doğranmış çikolata
1 çay kaşığı vanilya / 1 pkt vanilya
½ çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat (5 gr yani 1 paket)

Hazırlanışı

Bir kasede yumurta, şeker, sıvıyağ, eritilip soğutulmuş tereyağı ve vanilyayı güzelce çırpın.
Un, kakao, karbonat ve tuzu güzelce başka bir kapta karıştırın.
Kabakları yıkayın ve rendeleyin. Çok sulu bir kabağınız varsa biraz suyunu elinizle sıkabilirsiniz.
Unlu karışımı ıslak karışıma yani yumurtalı karışıma ekleyin. İki seferde güzelce karıştırın. Fazla karıştırmayın ki kek süngerliğini kaybetmesin.
En son rendelenmiş kabakları, çikolatanın 3/4 ünü kek harcına ekleyin. Tekrar şöyle bi karıştırın ve yağlanmış unlanmış kek kalıbına dökün.
Kalan  çikolataları kek hamurunun üzerine serpiştirin ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 50-60 dk pişirin.
Kürdan testi yapın, piştiğinden emin olduysanız fırından çıkarın ve kekin üzerine bir mutfak bezi örtün.
Soğuduktan sonra servis tabağına alıp servis edebilirsiniz.


orjinal tarif:Hatibon

You Might Also Like

0 yorum