Elmalı Kurabiye










Malzemeler




250 gr tereyag

1 yumurta sarisi

2 yemek kasigi yogurt

1/2 su bardagi pudra sekeri

Vanilya

3 su bardagi un






İc harci icin

3 buyuk elma

1 yemek kasigi tereyag

1/2 cay bardagi toz seker

1 cay kasigi tarcin

1/2 su bardagi iri kiyilmis ceviz




Hazirlanisi

Oncelikle ic harci hazirlayin.

Tereyagini eritin.

Uzerine sekeri ilave edin.

Karamelize olmasini saglayin.

Karemalize olduktan sonr kabuklarini soyup ve rendelediginiz elmalari tavaya ekleyin.

Suyunu cekene dek pisirin.

Uzerine tarcin ve cevizi ekleyin.

Karistirin.




İc harci sogumaya birakin.






Bu sirada tum hamur malzemelerini bir kabin icerisinde karistirin.

Guzelce yogurun.

Unu kontrollu bir sekilde yavas yavas ilave edin.

Yaklasik 3 su bardagi un aliyor.

Hamuru biraz dinlendirin.

Dinlendikten sonra hamurdan parcalar alip avcunuzun ortasinda acin.

Daha sonra fotografta gordugunuz kesme aparatinin uzerine koyun ve bastirin ki izi ciksin.( aparata yapismamasi icin una batirip cikarabilirsiniz.)

Elmali harctan bir tatli kasigi hamurun ortasina koyun.

İki ucundan birlestirerek hamuru kapatin.

Birlestirdigibiz yeri ters cevirerek tepsiye alin

Onceden isitilmis 170 derecelik firinda 35-40 dk da pisirin.

Firindan cikan kurabiyeleri telin uzerine alip sogumaya birakin.

Uzerine pudra sekeri serpip afiyetle yiyin :)




Tarif masmavi3_mutfakta dan adapte edilmiştir.

You Might Also Like

1 yorum

  1. Elinize sağlık iok lezzetli görünüyorlar sevgiler

    YanıtlaSil