Muhteşem Ispanaklı Pasta








Malzemeler

Kek için

3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ
250 gr ıspanak(haşlanmış,şoklanmış,rondodan geçirilmiş)
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 tane portakal kabuğu rendesi(opsiyonel)


Kreması

2 su bardağı süt
3 tepeleme yemek kaşığı un
4 çorba kaşığı şeker
1 paket vanilya
1 poşet krem şanti + 1 su bardağı süt

Çilek
Muz


Hazırlanışı

Kremayı hazırlayın.

Süt,un,şeker ve vanilya hepsi karıştırarak pişirin.
Buz gibi olana dek bekleyin.
1 poşet krem şanti ile 1 su bardağı sütü çırpın.
Diğer kremanın içine ilave edin. Tekrar çırpın. Kremayı soğutun.

Ispanak püresini hazırlayın.
İyice yıkadığınız ıspanak yapraklarını kaynayan suyun içerisine atın iki taşım kaynatın.
Bu sırada büyük bir kabın içerisine su doldurun.
Bolca buz parçaları atın.
Yumuşayan ıspanakları delikli kaşık yardımıyla alın ve buzlu suyun içerisine atın.
Bu şekilde ıspanakları şoklayın.
Soğuyan ıspanakları süzgeçten geçirin.
Blendr yardımıyla blend edin.
Bu şekilde kek harcımıza ilave edeceğimiz ıspanak püremiz hazır. 

Ardından kek harcını hazırlayın.

Yumurta,şeker ve vanilyayı çırpın.
Diğer malzemeleri içine ilave edin.
18 cmlik yuvarlak kelepçeli kalıba kek harcını dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Benim kekim yaklaşık 45-48 dkda pişti.
Pişen kekin üzerine mutfak bezi örtün. 
İlk sıcaklığı çıkınca kalıptan çıkartın ve 3 parçaya kesin.
Bir tel üzerine alıp iyice soğumalarını sağlayın.

Kremayı kekin üzerine sürün. Dilimlediğiniz muz ve çilekleri dizin.
Üzerine diğer keki kapatın.
Krema sürün.Dilimlediğiniz muz ve çilekleri dizin.
Üzerine diğer keki kapatın.
Üzerine hazırlanan zambakları dizin.
Buzdolabında en az 6 saat dinlenen pasta servise hazır..





Zambaklar için


2 yumurta
yarım su bardağı tozşeker
yarım su bardağı un
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
1 çay kaşığı kabartma tozu
Üzeri için pudra şekeri ve limon kabuğu



Zambakların hazırlanışı
Tüm malzemeleri derin bir kapta çırpıp krep hamuru kıvamında bir hamur oluşturun.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine bu hamurdan 1 tatlı kaşığı alıp hafif yayarak yuvarlaklar yapın. Hepsini bir tepsiye koymaya çalışmayın. 
180 derecede ısıtılmış fırında hamurları üzeri kabarıp hafif rengi sararana kadar 5 dakika pişirin.
Fırından çıkarır çıkarmaz bir spatula yardımıyla yuvarlakları kağıttan ayırın ve alt ucunu birleştirerek hemen kıvırın. 
Sıcakken çok kolay yapışıyor, ılınmasını beklemeyin.
Tüm hamur için aynı işlemi uygulayın.
Oluşan çiçeklerin etrafındaki pürüzleri bir makas yardımıyla kesip çiçekleri yuvarlayabilirsiniz.
Soğuyan çiçeklerin üzerine pudra şekeri serpin. 
Limon kabuğundan tohumlar yapıp pastanızı bu çiçeklerle süsleyin.






You Might Also Like

0 yorum