Sac Arası



Malzemeler

10 adet baklavalık yufka
3 çorba kaşığı tereyağ
1 paket kaymak
Şerbeti için 

1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak fazla su 

Üzeri için 

Şam fıstığı,






Hazırlanışı

Tereyağ eritilir.
Baklavalık yufkalar tezgaha alınır.
1 adet baklavalık yufkanın üzerine tereyağ gezdirilir
Yufkanın bir ucuna kaymak koyulur.
Yufka sarılır.
Gül böreği şekli verilir.
Tepsiye alınır.
İşlem yufkalar bitinceye kadar devam ettirilir.
Tepsiye alınan sac aralarının üzerine tereyağ sürülür.
180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
Şerbeti dökülür.(Şerbet soğuya yakın, sac arası sıcak olacak.)
Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr

Şerbetin Hazırlanışı

Şeker ve su bir tencereye alınır.
Üzerine 1-2 damla limon suyu damlatılır.
Kaynamaya bırakılır.
Kıvamı gelince ocaktan alınır soğumaya bırakılır.

You Might Also Like

1 yorum