Malzemeler
10 adet baklavalık yufka
3 çorba kaşığı tereyağ
1 paket kaymak
Şerbeti için
1.5 su bardağı toz şeker
1 su bardağından 2 parmak fazla su
Üzeri için
Şam fıstığı,

Hazırlanışı
Tereyağ eritilir.
Baklavalık yufkalar tezgaha alınır.
1 adet baklavalık yufkanın üzerine tereyağ gezdirilir
Yufkanın bir ucuna kaymak koyulur.
Yufka sarılır.
Gül böreği şekli verilir.
Tepsiye alınır.
İşlem yufkalar bitinceye kadar devam ettirilir.
Tepsiye alınan sac aralarının üzerine tereyağ sürülür.
180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirilir.
Şerbeti dökülür.(Şerbet soğuya yakın, sac arası sıcak olacak.)
Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr
Şerbetin Hazırlanışı
Şeker ve su bir tencereye alınır.
Üzerine 1-2 damla limon suyu damlatılır.
Kaynamaya bırakılır.
Kıvamı gelince ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
ıyı bır sıte teşekkürler.
YanıtlaSil