Çay Soframız - Kuru Patlıcan Biber Dolması



Malzemeler

Kuru biber
Kuru patlıcan
Bol kuru soğan
Pirinç
Biber salçası
Domates salçası

1 adet kesme şeker
Nar ekşisi
Maydonoz
Taze nane
Limon suyu
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Çok az kimyon
Zeytinyağ





Hazırlanışı
Bir tencerede su kaynatın.
Kaynayan suyun içine kuru patlıcanları atın.
Haşlayın. ( Haşlandığını nasıl anlarız? Çatalı batırdığınızda yumuşacık giriyorsa haşlanmış demektir. Çok fazla haşlamayın.. Tekrar pişeceği için dağılabilir.)
Kuru biberleri de aynı şekilde haşlayın.
Kevgire alın.
Suyu süzülsün.



İçi için,
İnce yemeklik doğranmış kuru soğanı zeytinyağında iyice kavurun.

Üzerine yıkanmış pirinçleri ilave edin.

Biraz kavurun.

Domates ve biber salçasını ilave edin.

1 adet kesme şeker veya 1 tatlı kaşığı toz şekeri ekleyin.
Limon suyu ve nar ekşisi ilave edin.
Biraz su gezdirin.
Suyu çekene dek pişirin.
Tuz, karabiber, pulbiber ve kimyon ile baharatlandırın.
Karıştırın.

Ocağın altını söndürün.

İnce ince kıyılmış taze nane ve maydonozları ekleyin.
Karıştırın.
Haşlanmış olan patlıcan ve biberleri hazırlanan iç ile doldurun ağızlarını kapatın bir tencereye alın.
Ocağa koyun.
Cızır cızır ses gelince üzerine su gezdirin.
Pişirmeye bırakın.
Ara ara kontrol edin.
Pirinçler ve biberler iyice piştiğinde ocağın altını söndürün.
Üzerine şööyle bir zeytinyağ gezdirin.
Tencerenin kapağını kapatın soğuyana dek dinlendirin.
Servis tabağına alıp üzerine ince kıyılmış maydonozla servise alabilirsiniz.
Dilerseniz tekrar dolmaların üzerine zeytinyağ gezidirebilirsiniz.



You Might Also Like

1 yorum