Çay Soframız - Tiramisu Pasta



Malzemeler

Kek için,
2 yumurta
1/2 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya

Krema için,
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
3 dolu dolu yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı nişasta

Vanilya
Limon kabuğu rendesi

Ilınan kremaya eklenip çırpılacak,
200 gr labne peyniri
1 kutu(200 ml) krema

Keki ve kedidillerini ıslatmak için,
2 su bardağı süt
1-2 yemek kaşığı granül kahve
1 paket kedidili bisküvisi

Pastanın en üstü için,
1 kutu krema
160 gr bitter çikolata ya da sütlü çikolata
Kırıklanmış fındık veya badem



Hazırlanışı
Öncelikle keki hazırlıyoruz.
Şeker ve yumurtayı güzelce çırpın.
Sütü ilave edin.
Unu, kabartma tozunu, kakao ve vanilyayı ilave edin çırpın.
28 cmlik veya herhangi dikdörtgen bir tepsiye yağlı kağıt serin.
Kek hamurunu dökün.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin.
Yaklaşık 15-20 dk da pişecektir. Başından ayrılmayın :)
Sürekli kontrol halinde olun :)

Bu sırada krema malzemelerini bir tencereye alalım..

Sütü, yumurta sarılarını, un ve nişastayı, şekeri ekleyin. Ocağın altını açmadan önce, iyice tel çırpıcıyla çırpın.

Aman gözünüz kekte olsun!
Keki piştikten sonra bir kenara alın.
Keki fırından aldık, kremaya devam edelim..

Ocağın altını açın. İyice çırpa çırpa pişirin.
Ocaktan almadan önce limon kabuğu rendesi ve vanilya ekleyin.
Karıştırın.
Ocağı söndürün.
Kremayı kenara alın.
Ara ara karıştırarak ılıtın.
Ilınan kremanın içerisine labne ve kremayı ilave ederek yüksek devirde çırpın.


Keki ve kedidillerini ıslatmak için kahveyi demleyin.
Kelepçeli kalıbın içerisine keki yerleştirin.
Kekin üzerine delikler açın.
Kahve ile keki ıslatın.

Kremanın yarısını kekin üzerine sürün.
Kedi dillerini kahveye batırarak ıslatın ve kremanın üzerine dizin.
Tekrar krema sürün.
En üst katman için 1 kutu kremayı sos tenceresine alın.
Kaynama noktasına getirin.
İçerisine parçaladığınız çikolataları ve fındıkları ilave edin eritin.
Pastanın en üstüne ganajı yayın.

Buzdolabında 6-8 saat veya 1 gün dinlendirin.
Servise alırken üzerine kakao serpiştirin.
Afiyet olsun!

Tarif için muna mutluya teşekkürler.




You Might Also Like

0 yorum