Evde Şef Yapımı Kıbrıs Tatlısı



Herkese merhaba! Uzun bir süredir farklı tatlar peşindeydim. Yemek.com'da Kıbrıs Tatlısı tarifini gördüğümde ise arayışımı memnun bir şekilde sonlandırdım. ''Rum Tatlısı'' olarak da bilinen bu tatlı, farklı mutfaklardan tarif denemek isteyenler için lezzeti ve güzel görünümüyle vazgeçilmez bir yere sahip. Ben de mutfakta hem sevdiklerim için hem de kendim için leziz tatlar deneyen biri olarak bu sayfada gördüğüm tarifi denemeyi çok istiyorum. Çünkü Kıbrıs tatlısı, hafifliği sayesinde hem yemek menülerine hem de çay saatlerine eşlik edebilecek olan bir tatlı olarak biliniyor. Her mevsimde tüketilmeye uygun yapılan bu denizaşırı lezzet, görüntü olarak kek ve krema bölümlerinden oluşuyor ama aynı zamanda şerbetli tatlılar kategorisinde bulunuyor.

 

Hazırlama süresinin kısalığı ve yapım uygulamalarının pratikliği ile gönüllerimizde taht kuracak olan Kıbrıs Tatlısı malzemeleri ise oldukça kısa bir listeye sahip. Kek bölümünde yumurta, toz şeker, sıvı yağ, Hindistan cevizi, ceviz içi, kabartma tozu ve galeta unu bulunuyor. Hafif olmasıyla dikkat çeken bu lezzet, un yerine galeta unu kullanılması ile her zaman kendine has duruşunu sergiliyor. Tatlının krema bölümünde yalnızca toz krem şanti ve süt kullanılmıyor. Kıbrıs tatlısı malzemeleri krema için damak tadımızı üst seviyeye çıkaracak şekilde farklılaşıyor. Süt, toz şeker, vanilin, mısır nişastası ve krem şanti en lezzetli halleriyle birleşip lezzette tamamlayıcı oluyor.

 

Bir tatlının ya da yemeğin lezzetli olabilmesi için malzemelerin dışında yapılışı sırasında uygulanması gereken püf noktalar var. Bu püf noktalar sayesinde ilk defa denenen başarılı tarifler bize kendimizi oldukça iyi hissettirir. Farklı mutfakların lezzetleri söz konusu olduğunda ise bize mutfakta adeta bir profesyonel havası katar. ''Ee, söyler misin artık Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?'' dediğinizi duyar gibiyim. Evinde şef olmak isteyenler için uzun arayışlarımı taçlandıran ''Yemek.com'un Kıbrıs Tatlısı tarifi'' bağlantısını buraya bırakıyorum. Bu sayfadan doğru malzeme oranlarına, yapım aşamasında dikkat edilmesi gereken püf noktalara ve yapım aşaması için gerekli süre bilgisine sahip olabilirsiniz. Farklı kültürlerin lezzetlerinde görüşmek dileğiyle afiyet olsun!

Yorumlar

  1. Garman'dan gümüşüm, 8 yıl önce çocuğum olmadan evlendim, çaresizce bir çözüm arıyordum çünkü doktor hamile kalamayacağımı söyledi ama bir arkadaşım beni Dr white adında bir büyü tekerine yönlendirdi ve ben ona sorunlarımı anlattı ve 12 gün içinde her şeyin yoluna gireceğine söz verdi, bana bazı talimatlar verdi ve hepsini mükemmel yaptım, test için hastaneye gittim ve 1 haftalık hamile olduğumu doğruladılar ve şimdi hamileyim. benim güzel oğlum ve benim de şu an bir hamileliğim daha var, hepinize teşekkür ederim Dr beyaz, her türlü çözüm için kendisine ulaşın,

    1) Ex'inizi iade etmek istiyorsanız.
    2) Hamile kalmak için büyü istiyorsanız.
    3) düşük yapmayı durdurmak istiyorsanız.
    4) Biri tarafından sevilmek istiyorsanız.
    5) Her türlü hastalığı veya hastalığı tedavi etmek için büyü.
    Ve diğerleri.
    o en iyisi ve çok doğru. wightmagicmaster@gmail.com. WhatsApp:+17168691327

    YanıtlaSil
  2. KIRALIK HACKER HİZMETLERİ
    WHATSAPP 0551 020 89 35

    YanıtlaSil
  3. İSTANBUL FACEBOOK NAKLİYE SAYFALARI
    1. https://www.facebook.com/istanbulSehiriciNakliyat/
    2. https://www.facebook.com/BakirkoyNakliye/
    3. https://www.facebook.com/BesiktasNakliye/
    4. https://www.facebook.com/SehiriciNakliyatZeytinburnu
    5. https://www.facebook.com/UmraniyeSehiriciNakliyat/
    6. https://www.facebook.com/GunesliNakliyat/
    7. https://www.facebook.com/AcibademNakliye/
    8. https://www.facebook.com/AtakoyNakliye/
    9. https://www.facebook.com/SehiriciNakliyatAlibeykoy/
    10. https://www.facebook.com/SehiriciNakliyatHalkali/

    YanıtlaSil

Yorum Gönder