Malzemeler :
4-5 iri patates
1 adet orta boy soğan
Tereyağ
Tuz
Hazırlanışı :
Patatesler iri iri doğranır. Uzerine yemeklik doğranmış soğan ilave edilir ve düdüklü tencereyi alınır. Üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edilir. Düdüklünün kapağı kapatılır ve düdüğünü indirdikten sonra 5 dk daha haşlanarak ocaktan alınır. fazla suyu süzülür. Biraz sulu bırakılan patatesler blenderdan geçirilir ve üzerine eritilmiş terayağ dökülür. Et yemekleri ile birlikte servis yapılır.
Tadıyla tuzuyla sihirli parmaklar.
gecenin bu saatinde bu yapılmaz ki ama canım çekti ellerinize sağlık cok güzel görünüyor.
YanıtlaSilfotogaflar cok güzel , yaptıklarınız da öle.. ellerinize sağlık.. :)
YanıtlaSilçok teşekkürler canım
YanıtlaSilYapılışı pratik, malzemesi evde bulunabilecek, tabağımızı şık gösterebilecek nefis bir tamamlayıcı.Paylaştığınız için teşekkürler .
YanıtlaSilÇok da lezzetli :),biz teşekkür ederiz :)
YanıtlaSil