Patates Püresi

       


                                     Malzemeler :
                                     4-5 iri patates
                                     1 adet orta boy soğan
                                     Tereyağ
                                      Tuz


 
Hazırlanışı :
Patatesler iri iri doğranır. Uzerine yemeklik doğranmış soğan ilave edilir ve düdüklü tencereyi alınır. Üzerini geçecek kadar su ve tuz ilave edilir. Düdüklünün kapağı kapatılır ve düdüğünü indirdikten sonra 5 dk daha haşlanarak ocaktan alınır. fazla suyu süzülür. Biraz sulu bırakılan patatesler blenderdan geçirilir ve üzerine eritilmiş terayağ dökülür. Et yemekleri ile birlikte servis yapılır.
Tadıyla tuzuyla sihirli parmaklar.

Yorumlar

  1. gecenin bu saatinde bu yapılmaz ki ama canım çekti ellerinize sağlık cok güzel görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. fotogaflar cok güzel , yaptıklarınız da öle.. ellerinize sağlık.. :)

    YanıtlaSil
  3. Yapılışı pratik, malzemesi evde bulunabilecek, tabağımızı şık gösterebilecek nefis bir tamamlayıcı.Paylaştığınız için teşekkürler .

    YanıtlaSil
  4. Çok da lezzetli :),biz teşekkür ederiz :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder