Malzemeler :
4-4.5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağından biraz fazla sıvıyağ
1 paket instant maya
1 yemek kaşığı şeker
tuz
Kıymalı harç için :
kıyma
domates
biber
pulbiber
karabiber
tuz
sıvıyağ
Hazırlanışı :
Un, şeker, maya ve tuz kapta karıştırılır. Ortası havuz gibi açılır. İçerisine ılık süt , yoğurt, yağ ilave edilir. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurulur. 1 saat mayalandırmaya bırakılır. Mayalandıktan sonra küçük bezelere ayrılır. Merdane yardımıyla bezeler açılır. Kıyma , domates, biber , sıvıyağ ve baharatlar ile birlikte karıştırılır. Açılan bezelerin içerisine harç ilave edilir ve kenarları kıvrılarak kapatılır. Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırına verilir. Not : Önce fırının üst kısmına koyulur. Pideler biraz kızardıktan sonra tepsi alt tara alınır. Pideler fırından çıktıktan sonra kenarlarına tereyağ sürerek servis yapılır.
çok nefis duruyolar hepsini yiyesim geldi gece gece eline sağlık sevggiler
YanıtlaSilElinize sağlık.Çok güzel görünüyor pideler.
YanıtlaSilcanım pıdeler çok guzel gorunuyor ayranla alıyım lutfen:)ellerıne sağlık,sevgiler...
YanıtlaSilHer pideden küçük birer dilim yemek istedim...Nefis olmuşlar ellerinize sağlık...
YanıtlaSilSevgiler...
www.gonuluncelezzetler.com