Kısırda ölçü vermek istemedim siz ne kadar isterseniz ona göre ayarlayın.Ama 2 kişiye 1 çay bardağı tam oluyor.Bir türlü ekleyememiştim bu tarifi fotoğraflar silinmişti.Bu akşam yapıp yedik afiyetle,bu sefer fotoğrafların başına bir iş gelmeden hemen yayınlamak istedim.Mutlu haftalar diliyorum! :)
Malzemeler
Kısırlık ince bulgur
Kimyon
Pulbiber
Karabiber
Tuz
Nar ekşisi
Taze soğan
Maydonoz
Taze sarımsak(yoksa 2 diş sarımsak)
Taze nane
Zeytinyağı
Domates salçası
Biber salçası(Öncü)
Yapılışı
İnce bulgur derin bir kaba alınır.Üzerine domates salçası,biber salçası,tüm baharatlar ve nar ekşisi ilave edilerek kuru bir şekilde karıştırılır.Üzerine kaynamış su ilave edilir.(üzerini biraz geçecek kadar).Kabın ağzı kapatılır.(çok fazla su ilave ederseniz kabın ağzını kapatmayın.)Bulgurlar yumuşayınca tüm yeşillikler ince ince kıyılır bulgura ilave edilir.Ardından zeytinyağ ilave edilip karıştırılır ve servis edilir.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.
ben sadece bulgurun üstüne sıcak su döküyorum, hatta sadece sıcak suyla yıkayıp kapağını kapatıyorum, içinde su bırakmıyorum, seninki çok farklı mutlaka denicem ellerine sağlık, keşke uzanıp azcıkk alabilsem :)
YanıtlaSilTeşekkür ederim Filizcim,böyleside çok güzel oluyor.Henüz bitmedi kısır bekleriz :)
Silçok severim.ellerine sağlık canım
YanıtlaSilTeşekkür ederim semracımm:))
Silah kisir hic yenmezmi?
YanıtlaSilyaz kis hic farketmez bence :-))
afiyet olsun canim
Teşekkür ederim canım,sevgiler.. :)
Silhayir diyemedigim yegane lezzet.ellerine saglik,sevgilerimle.
YanıtlaSilBir kısırseverde bendeniz. Bayılırım asla hayır diyemem bu lezzete; görüntüsüne bittim Dilekcim ellerine sağlık canım. Sevgiler
YanıtlaSilçok severim.helede bol limonlu harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.
YanıtlaSilKısırıda çok severim ama hep evde yapmaya üşenmişimdir.ellerinize sağlık
YanıtlaSilEllerine sağlık canım fotoğraflar muhteşem ...Boyutlarıda biraz büyük olsa harika olacak
YanıtlaSilSevgiler....