Et Sote


Malzemeler
500 gr kuzu kuşbaşı
2 baş soğan
Kırmızı yağ biberi
Sivribiber
2 diş sarımsak
Domates salçası
Biber salçası
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Tereyağ



Hazırlanışı
Et sote de dana eti kullanılıyorsa kuşbaşı doğranmış etler düdüklü tencereye koyulur.Üzerine 1 parmak geçecek kadar su ilave edilir.Düdüklünün düdüğünü indirdikten sonra 20 dakika pişirilir.Pişen etler ayrı bir tencereye alınır.Üzerine tereyağ,yemeklik doğranmış kuru soğan,sivri biber,kırmızı biber,2 diş sarımsak,domates,1 tatlı kaşığı domates salçası,1 tatlı kaşığı biber salçası ilave edilerek pişirilir.Üzerine tuz karabiber pulbiber ilave edilir. Servise alınır.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.

You Might Also Like

2 yorum

  1. Ellerine sağlık çok severim.Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. çok leziz görünüyor hemn deniycem.
    www.kukihome.com
    www.facebook.com/kukihomecom

    YanıtlaSil