Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı zeytin yağı
- 1 tane yumurta
- 1,5 yemek kaşığı instant kuru maya
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4,5-5 su bardağı un
Arasına sürmek için
- 150 gr. tereyağ
- 200 gr. peynir
- Yarım demet maydanoz
Hazırlanışı
- Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun üzerini örtüp kabarana kadar bekletin.
- Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölün.
- Her bezeyi merdaneyle tabak büyüklüğünde açın ve 6 şarlı guruplar halinde aralarını erimiş tereyağıyla yağlayın.
- 6. bezenin üzerini yağlamayın. ilk gurup hazır olunca üzerini örtüp dolaba kaldırın.
- 2. hamur gurubunu hazırlayın ve o dinlenirken, ilk hamur gurubunu alıp merdaneyle 3-4 mm. kalınlığında açın. Üzerini yağlayıp, peynirli içi üzerine yayın.
- Üç parmak kalınlıkta şeritler halinde kesin.
- Her parçayı bir kenarından başlayarak verevine rulo yapıp yağlanmış tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.
Kaynak Cahide Jibek
Ellerinize sağlık bayıldım bu böreğe en kısa zamanda yapıcam inşaallah :)
YanıtlaSil