Mayalı Bükme Börek



Malzemeler
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytin yağı
  • 1 tane yumurta
  • 1,5 yemek kaşığı instant kuru maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4,5-5 su bardağı un




Arasına sürmek için

  • 150 gr. tereyağ
İç malzemesi
  • 200 gr. peynir
  • Yarım demet maydanoz



Hazırlanışı

  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin.
  • Hamurun üzerini örtüp kabarana kadar bekletin.
  • Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölün.
  • Her bezeyi merdaneyle tabak büyüklüğünde açın ve 6 şarlı guruplar halinde aralarını erimiş tereyağıyla yağlayın.
  • 6. bezenin üzerini yağlamayın. ilk gurup hazır olunca üzerini örtüp dolaba kaldırın.
  • 2. hamur gurubunu hazırlayın ve o dinlenirken, ilk hamur gurubunu alıp merdaneyle 3-4 mm. kalınlığında açın. Üzerini yağlayıp, peynirli içi üzerine yayın.
  • Üç parmak kalınlıkta şeritler halinde kesin.
  • Her parçayı bir kenarından başlayarak verevine rulo yapıp yağlanmış tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında nar gibi kızarana kadar pişirin.



Kaynak Cahide Jibek




Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık bayıldım bu böreğe en kısa zamanda yapıcam inşaallah :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder