Malzemeler
500 gr kuşbaşı kuzu eti
1 adet orta boy soğan
1,5 yemek kaşığı un
Yarım demet taze soğanın yeşili
4-5 dal taze nane
1 ufak kase yoğurt
Tuz, karabiber, pul biber
1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için Tereyağ Toz kırmızı biber
Yapılışı
Bir tencerenin içine tereyağını koyun. Ufak ufak doğradığınız soğanları pembeleşene kadar bu yağda kavurun. Etleri ilave edip biraz daha beraber kavurun. Sonra içine bol su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin. Tuzunu ve karabiberini ekleyip ılınıncaya kadar bekleyin.
Unu ve yoğurdu karıştırıp iyice çırpın. Karıştıra karıştıra etlerin üzerine ekleyin. Taze soğanın yeşilini ve nane yapraklarını doğrayıp içine karıştırın. Servis tabaklarına alıp, üzerine tereyağ ile yakılmış biberi dökün.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.
|
Yorumlar
Emelcim ellerine sağlık..Hiç tatmadığım bir çorba..memnuniyetle deneyeceğim..çok leziz görünüyor..sevgiler..
YanıtlaSilçorba müptelası olarak, bugün iftar için denemeyi düşünüyorum, şimdiden dumanı tüterken ocaktan indirilişini hayal edebiliyorum =)))
YanıtlaSilsevgiyle,
Nurşencim teşekkür ediyorum :)
YanıtlaSilEflatun güzel yorumun için teşekkürler..
YanıtlaSil