Güveçte Köfte ve İftar Menüsü






Malzemeler :
Köftesi için;
500 g köftelik kıyma
1 baş kuru soğan
1 yumurta
1 çay kaşığından biraz fazla kabartma tozu veya karbonat ( karbonat kullanacaksanız 1 çay kaşığı)
2 dilim bayat ekmek içi
tuz karabiber
Köfteleri bulamak için un

Sosu için;
1 büyük baş kuru soğan 
2-3 adet domates rendesi
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
biberiye 
tuz 
2 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için (opsiyonel) ;
Kaşar peynir rendesi
Kırmızı ve yeşil biber

   Hazırlanışı :
Bir kabın içine köftelik tüm malzemeler alınır. Güzelce yoğurulur. Cevizden biraz küçük olacak şekilde yuvarlanır ve tüm köfteler una bulanır. Diğer tarafta piyazlık doğranmış kuru soğan tereyağda sotelenir. Üzerine rendelenmiş domates ve salçalar ilave edilir. 2 taşım kaynatılır. Köfteler    tencereye ilave edilir. Üzerine biraz su ilave edilir. Kaynamaya bırakılır. Bu sırada içine bir tutam biberiye atılır. Bir güveç kabına veya yuvarlak borcam tepsiye pişirilen köfteli harç alınır. Üzerine kırmızı biber ve yeşil biber ilave edilir. Arzuya göre kaşar peynir de rendelendikten sonra fırına verilir. Biberler ve kaşar peynir kızarana kadar fırınlanır.




Yorumlar

Yorum Gönder