Hasanpaşa Köfte ve Ispanakli Zambak Pasta




Malzemeler :
500 g köftelik kıyma
1 baş kuru soğan
1 yumurta
1 çay kaşığı karbonat veya 1 paket kabartma tozu
2 dilim bayat ekmek içi
tuz
karabiber 
kimyon
pulbiber
Püresi için :
2-3 adet haşlanmış patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
tuz
1 yemek kaşığı tereyağ

Hazırlanışı :
Köftelik malzemeler güzelce yoğurulur. Cevizden büyük parçalar halinde koparılır. Ortası havuz şeklinde açılır. Fırına verilir. Köfteler kızarınca hazırlanılan püre (Pürenin hazırlanışı ; patatesler soyulup, küp küp doğrandıktan sonra düdüklü tencere de düdüğü indikten 2-3 dakika sonra ocağın altı kapatılır. Fazla suyu süzülür. Patatesler ezilir. Bu sırada 1 yemek kaşığı tereyağı da sıcak patateslerin içine atılır ve iyice karıştırılır. Daha sonra kaşar peynirin yarısı da patateslere ilave edilir. ) kaşık yardımıyla veya krema torbası ile köftelerin içine doldurulur. Üzerine kalan kaşar peynir serpilir ve tekrar fırına verilir. Kaşarlar eriyip kızarıncaya dek fırınlanır.






You Might Also Like

7 yorum

  1. Köfteler nefis görünüyor Emel, yarınki misafirler için bana fikir verdin :)

    YanıtlaSil
  2. Pastaya hayran kaldım! Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Tek kelime ile süper ellerine sağlık canım...
    sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim Leylacım,misafirlerine ve sana şimdiden afiyet olsun :)

    YanıtlaSil
  5. offff.nefis nefisss.ellerine sağlık canım.

    YanıtlaSil