Kuşbaşı Etli Bostan Patlıcan, Sodalı Tepsi Böreği ve İftar Menüsü




Kuşbaşı etli bostan patlıcan için;


Malzemeler :
3 adet bostan patlıcan
500gr kuşbaşı et
2-3 adet sivri biber
1 adet kırmızı yağ biberi
1 baş kuru soğan
2 adet domates
tuz
karabiber
1 -2 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için :
Kaşar peynir rendesi
Kızartmak için :
sıvıyağ





Hazırlanışı :
Patlıcanları yıkayıp ortadan ikiye kesilir. Tavaya kızartmak için sıvı yağ konulur. Yağ kızdıktan sonra patlıcanlar kızartılır. Bir tepsiye alınır.  Tavaya 1-2 yemek kaşığı sıvı yağ konulur. Üzerine kuşbaşı etler ilave edilir. Kuşbaşı etler kavrulduktan sonra üzerine küp doğranmış kuru soğan, sivri biber ve kırmızı biber ilave edilir. Biberler yumuşayınca üzerine küp küp doğranan domatesler eklenir. Domatesler suyunu çektikten sonra tuz ve karabiber ilave edilir. Kızartılmış patlıcanların içleri kaşık yardımıyla ezilir. Hazırlanmış olan etli harç içlerine doldurulur. Tepsiye 1 su bardağı su ilave edilir ve fırına verilir. Biraz piştikten sonra üzerine bolca kaşar peynir rendesi ilave edilir. Kaşar peynir eriyip kızarıncaya dek fırınlanır.



Sodalı tepsi böreği için ;
Malzemeler
5 adet yufka
2 bardak süt
1 yumurta ( ben kullanmadım )
1/2 su bardagi sivi yag
İçi için :
1 kalip peynir
2 adet sivri biber ( değişiklik olsun diye biber ilave ettim. Dilediginiz ic harci ile hazirlayabilirsiniz.)
 Üzeri icin :
1 şişe soda 
küp küp kesilmis tereyağ (opsiyonel)


Hazırlanışı
Yağlanmış tepsiye ilk yufka serilir ( uçları tepsinin dısında kalacak şekilde ). Hazırlanan sütlü karışımdan(süt+sıvıyağ+yumurta) 1-2 kepçe dökülür. Üzerine diğer yufka büzdürülerek tepsininin içine serilir. Sütlü karışımdan 1-2 kepçe daha aynı şekilde dökülür. Bu işlem üçüncü yufkaya kadar devam ettirilir. Üçüncü yufkanın üzerine hazırlanan iç harcı ilave edilir. Üzerine tekrar diğer yufkalar konulur. Diğer yufkalar tepsiye eklenirken aralarına sütlü karışım dökülür. En son yufkanın üzerine kenardan sarkan yufkalar tepsinin üzerine kapatılır. Üzerine bir şişe soda dökülür. Börek kesilir. Üzerine minik tereyağ parçaları konulur. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.



Sihirli Toplar





Yorumlar

  1. nefis bir menü olmuş..ellerinize sağlık..hepsi birbirinden nefis..hayırlı Kadir geceleri..

    YanıtlaSil
  2. Hepsi çok güzel ama patlıcan yemeğine bayıldım. Ellerine sağlık..

    Hayırlı kandiller..

    YanıtlaSil
  3. Hayırlı kandiiler dilerim.
    Dileklerimiz umarım kabul olur
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Umarım kabul olur...Hayırlı kandiller

    YanıtlaSil
  5. Merhaba Emel, biliyor musun ben yemek yapmayı çok sevmiyorum, yemek blogları da ilgimi çok çekmez.Ama buraya takıldım kaldım.Kızların ve sizin ellerinize sağlık.Bende polar ve keten kumaşlardan oyuncak tasarlayıp dikiyorum.http://gulizarinoyuncaklari.blogspot.com/adresime de beklerim.Sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder