Malzemeler :
köftelik kıyma ( dana-kuzu karışık )
1 baş kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta
1/2 su bardağı ekmek içi
tuz
karabiber
pulbiber
kimyon
1 paket kabartma tozu
Köfteleri kızartmak için sıvı yağ
Biberli sos için :
2 adet kırmızı yağ biberi
3-4 adet yeşil köy biberi
2 büyük boy domates rendesi
tuz
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Hazırlanışı :
Köftelik malzemeler yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde yuvarlanır. Çok az yağda rengi dönene kadar kızartılır. Diğer tarafta julyen doğranmış kırmızı ve yeşil biberler sıvı yağda sotelenir. Üzerine bir diş sarımsak ilave edilir. Daha sonra da rendelenmiş domates eklenir. Domatesin suyu çektirilir. Kızarttığımız köfteler sosun içine ilave edilir. 1-2 taşım daha tıkırdatılır. Servis tabağına alındıktan sonra maydanoz ile süslenir.
mımmm..nefis bir menü olmuş...köfteler şahane..çorbanın tenceresine bayıldım..ellerine sağlık..
YanıtlaSilnefis nefisss.
YanıtlaSil.ellerine sağlık canımm..sevgiler..hayırlı geceler:))
YanıtlaSilEllerinize sağlık, menü süper ...hindistan cevizli pastaya bayıldım !!!
YanıtlaSil