Malzemeler
1/2 kg bakla
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1/2 limon suyu
2 adet domates
1-2 adet sivribiber
1 yemek kaşığı un
Tuz
Cola bardağı ile bir bardak su :)
Üzerine dökmek için
zeytinyağı
dereotu
sarımsaklı yoğurt
sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı
Baklalar güzelce yıkanır,ayıklanır.Üzerine yemeklik doğranan soğan kabukları soyulmuş küp doğranmış domates doğranmış sivribiberler,sarımsak, üzerine bir yemek kaşığı un ve bir bardak su ilave edilir.Düdüklü tencereye alınır.Düdüğünü indirdikten sonra 15-20 dk. pişirilir.Servis tabağına alınır.Üzerine zeytinyağ dökülür.Dereotuyla servis yapılır.Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklar
Ben yemek seçmem fakat BAKLA severek yemediğim yemeklerden . Eğer sarımsaklı yoğurt olursa belki yerim. Fotoğraflar süper ötesi görünüyor. sevgiler.
YanıtlaSilEvde kimse yemiyor,sadece kendim için pişirdim ve yedim..çok severim,sanamı gelseydim acaba..ellerine sağlık..
YanıtlaSilKeşke gelebilsen birlikte yerdik :))
YanıtlaSilYoğurt olmazsa olmazıdır baklanın.Teşekkür ederim Nursevin! :))
YanıtlaSilbakla çıkmış mıııı???bahar geliyor demektir sevindim şimdi:))))))ben de severim ama bizim evde de pek pişmez ellerine sağlık arkadaşım...
YanıtlaSilevet dilekciğim çıkmış .Bir dahaki sefere yaptığımda gelbirlikte yiyelim .
YanıtlaSilEllerine sağlık Emelcim süper görünüyor
YanıtlaSil