Fındık Lahmacun

Malzemeler
2 adet yufka 
300 gr kıyma
3 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz 
karabiber
pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
maydanoz
Hazırlanışı
Büyük bir kabın içine kuru soğanlar rendelenir . Sivri biberler ve kırmızı biberler minik minikdoğranır , ardından domatesler de rendelenir . Kıyma ,salçalar , sıvı yağ ve baharatlar ilave edilerek güzelce karıştırılır . 2 adet yufka üst üste serilir küçük bir su bardağıyla veya çaydanlık kapağıyla kesilir. Üzerine hazırlanan kıymalı harçla koyulur .Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kapar pişirilir . ( hazırlanan harcın biraz sulu olması gerekiyor  yoksa lahmacunlarınız kuru olur  )Tadıyla Tuzuyla Sihirliparmaklarr

You Might Also Like

6 yorum

  1. BU GERÇEKTENDE ÇOK DEĞİŞİK OLMUŞ
    YUFKADAN HİÇ AKLIMA GELMEZDİ
    HAYIRLI GECELER

    YanıtlaSil
  2. Canım ellerine sağlık nefis olmuş çok severim fındık lahmacunu öptüm.

    YanıtlaSil
  3. NE KADAR pratik olmuş. acaba iki yukanın arasına su sürüp yapışmasını sağlasakmı diye düşündüm.. aaa süper deniyeceğim canım.. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyor, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  5. küçükken normal lahmacun yemezdim ama fındık lahmacun yerdim çocukluk işte sanki ikisi çok farklı:)
    hala da fındık lahmacunu biraz daha ayrı tutarım:)
    çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  6. elınıze sağlık cok pratık olmus

    YanıtlaSil