Malzemeler
2 adet yufka
300 gr kıyma
3 adet domates
2 adet sivri biber
1 adet kırmızı biber
1 adet kırmızı biber
1 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
tuz
karabiber
pul biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
maydanoz
Hazırlanışı
Büyük bir kabın içine kuru soğanlar rendelenir . Sivri biberler ve kırmızı biberler minik minikdoğranır , ardından domatesler de rendelenir . Kıyma ,salçalar , sıvı yağ ve baharatlar ilave edilerek güzelce karıştırılır . 2 adet yufka üst üste serilir küçük bir su bardağıyla veya çaydanlık kapağıyla kesilir. Üzerine hazırlanan kıymalı harçla koyulur .Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzeri kızarana kapar pişirilir . ( hazırlanan harcın biraz sulu olması gerekiyor yoksa lahmacunlarınız kuru olur )Tadıyla Tuzuyla Sihirliparmaklarr
BU GERÇEKTENDE ÇOK DEĞİŞİK OLMUŞ
YanıtlaSilYUFKADAN HİÇ AKLIMA GELMEZDİ
HAYIRLI GECELER
Canım ellerine sağlık nefis olmuş çok severim fındık lahmacunu öptüm.
YanıtlaSilNE KADAR pratik olmuş. acaba iki yukanın arasına su sürüp yapışmasını sağlasakmı diye düşündüm.. aaa süper deniyeceğim canım.. Ellerinize sağlık.
YanıtlaSilçok güzel görünüyor, ellerinize sağlık:)
YanıtlaSilküçükken normal lahmacun yemezdim ama fındık lahmacun yerdim çocukluk işte sanki ikisi çok farklı:)
YanıtlaSilhala da fındık lahmacunu biraz daha ayrı tutarım:)
çok güzel görünüyorlar ellerinize sağlık:)
elınıze sağlık cok pratık olmus
YanıtlaSil