Tereyağlı Sarımsaklı Patates


 Malzemeler
 Patates
Tereyağ
Sarımsak
Tuz
Karabiber
Sıvıyağ
Kaşar peyniri rendesi



 Hazırlanışı

Patatesler çok güzel bir şekilde yıkanır.İnce ince dibine değdirmeden dilimlenir.Dilimlerin arasına dövülmüş sarımsak ve tereyağ sürülür üzerine tuz karabiber serpilir.Sıvıyağ gezdirilerek önceden ısıtılmış 240 derecelik fırında 45-50 dakika pişirilir.Piştikten sonra,aralarına rendelenmiş kaşar peynir koyulur ve tekrar fırına verilir.Kaşar peynirler eriyip kızarana kadar fırınlanır.Et yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz ben incik ile servis ettim çok lezzetli oldu. :)) Afiyet olsun!


You Might Also Like

8 yorum

  1. Emelcim ellerine sağlık,nefis bir tabak olmuş...Bu patates süper oluyor..

    YanıtlaSil
  2. Canım günaydın baharatlı patatesi çok severim sunum süper ellerine sağlık,öpüyorum...

    YanıtlaSil
  3. Çok şık görünüyor. Pataesi bu şekilde deneyeceğim. Elinize sağlık.sevgiler

    YanıtlaSil
  4. Patatesi çok severim ama bu hali ile hiç denemedim. İlk yemekli misafirime yapacağım inş. Ellerine sağlık

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. çok güzel görünüyor enfes:)
    ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  7. bu tarifi mutlaka deneyeceğim, ellerinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  8. Mutlaka deneyeceğim eline sağlık :) harika görünüyor :)

    YanıtlaSil