1.5 su bardağı arpa şehriye
Yarım demet semiz otu
2 çorba kaşığı tereyağ
Yarım demet kuzu kulağı
15 adet cherry domates
1 çorba kaşığı tane hardal
1 adet limonnun suyu
4-5 çorba kaşığı zeytinyağ
Yeteri kadar tuz karabiber
Hazırlanışı
Tereyağını bir tencereye alıp eritin üzerine arpa şehriyeleri ekleyin ve kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuz ilave edin. Kapağı kapalı olarak suyunu çekinceye kadar pişirin. Daha sonra semiz otu ve kuzu kulağını irice doğrayıp karıştırın. Domatesleri ikiye bölün. Soğuyan şehriyenin üzerine hardal, limon suyu, zeytinyağı, tuzu, karabiberi ilave edip karıştırın. Geniş bir kaseye bir kat şehriye bir kat yeşillik bir kat domates olacak şekilde yerleştirin. Ya da lavaş kasesinde servis edebilirsiniz. Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklarr.
Lavaş kasesinin yapımı için tıklayın
Lavaş kasesinin yapımı için tıklayın
harıka olmuş ellerine emeklerıne sağlık...
YanıtlaSilcanım çok teşekkür ederim.. sevgiler..
YanıtlaSilEllerine sağlık canım sunum da harikaaa❤❤
YanıtlaSilTeşekkür ederim semracım,öpüyorumm ❤❤
YanıtlaSilSunuma bayıldım. Harika olmuş. Tabi yemekte öyle. Çokta sağlıklı yeşillik ve sebze kullanmışsın. Denemek gerek. Sevgiler. :)
YanıtlaSilya her salatası mı güzel olur bi insanın annem diye demiyorum harika şeyler yapıyor ya :))
YanıtlaSil