Annemin Nefis Barbunyası


Malzemeler
  • 1 kg şeker fasulye (barbunya)
  • 1 baş soğan
  • 2 adet domates
  • 5-6 diş sarımsak
  • 2 adet sivri biber
  • 1 adet kirmizi biber
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 tane kesme şeker
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
                       
       

       
                         Hazırlanışı

  • Soğanlar küp küp doğranır.
  • Biberler doğranır.
  • Tencereye yağ alınır.
  • Biberler soğanlar tencereye koyulur ve sote etilir.
  • Üzerine kabukları soyulmuş doğranmış domates ve salça ilave edilir.
  • Domatesler suyunu çekene kadar pişirilir.
  • Üzerine barbunyalar ilave edilir.
  • Biraz kavrulur.
  • Üzerini geçecek kadar suyu, şekeri ve tuzu ilave edilir.
  • Pişirmeye bırakılır.
  • 2 taşım kaynadıktan sonra ikiye bölünmüş sarımsaklar ilave edilir.
  • Barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
  • Soğuduktan sonra servis tabağına alınır.
  • Üzerine zeytinyağ gezdirilir.
  • Maydonozla servis yapılır.
  • Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklar.


You Might Also Like

2 yorum

  1. mımmm.nefis,ellerinize sağlık.Barbunya sevilmezmi,birde anne elinden olursa..Bizim usul pişirmişsiniz sadece biz salça koymayız ve şekeri biraz daha fazla koyarız.

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim nurşencim :))) annemin elinden yemekler yiyoruz mutfağı anneme teslim ettim :)))

    YanıtlaSil