Malzemeler
- 1 kg şeker fasulye (barbunya)
- 1 baş soğan
- 2 adet domates
- 5-6 diş sarımsak
- 2 adet sivri biber
- 1 adet kirmizi biber
- 1 tutam maydonoz
- 1 tane kesme şeker
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı
- Soğanlar küp küp doğranır.
- Biberler doğranır.
- Tencereye yağ alınır.
- Biberler soğanlar tencereye koyulur ve sote etilir.
- Üzerine kabukları soyulmuş doğranmış domates ve salça ilave edilir.
- Domatesler suyunu çekene kadar pişirilir.
- Üzerine barbunyalar ilave edilir.
- Biraz kavrulur.
- Üzerini geçecek kadar suyu, şekeri ve tuzu ilave edilir.
- Pişirmeye bırakılır.
- 2 taşım kaynadıktan sonra ikiye bölünmüş sarımsaklar ilave edilir.
- Barbunyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
- Soğuduktan sonra servis tabağına alınır.
- Üzerine zeytinyağ gezdirilir.
- Maydonozla servis yapılır.
- Tadıyla tuzuyla sihirliparmaklar.
mımmm.nefis,ellerinize sağlık.Barbunya sevilmezmi,birde anne elinden olursa..Bizim usul pişirmişsiniz sadece biz salça koymayız ve şekeri biraz daha fazla koyarız.
YanıtlaSilTeşekkür ederim nurşencim :))) annemin elinden yemekler yiyoruz mutfağı anneme teslim ettim :)))
YanıtlaSil