Malzemeler
- 3 adet limon
- 1 adet portakal
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 lt su
Hazırlanışı
- Limonlar ve portakal güzelce yıkanır, kabukları rendelenir.
- 1 su bardağı toz şeker rendelenmiş kabukların üzerine ilave edilir.
- Şekerle kabuklar güzelce ovulur.
- Limonların ve portakalın suyu sıkılır. Şekerin üzerine ilave edilir.
- Sıkılan limonlar da şekerin üzerine atılır.
- Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edilir (şekerlerin çabuk erimesi için).
- Yarım saat kadar bu şekilde bekletilir.
- Üzerine 1 litre su ilave edilir.
- Buzdolabında soğutulur.
- Süzgeçten geçirilir ve servise alınır.
Not: Damak tadınıza göre şekerini, limonunu ve suyunu arttırıp azaltabilirsiniz.
Tadıyla Tuzuyla Sihirli Parmaklarr
bayılırım tek kelime mükemmel bir paylaşım :))
YanıtlaSilCok tesekkur ederim yagmur hanim :))
Silsüper görünüyor ellerinize saglık
YanıtlaSilSagolun emine hanim :)))
Silelıne sağlık
YanıtlaSilTesekkur ederim selma hanim
Sil