Ev Yapımı Limonata



Malzemeler
  • 3 adet limon
  • 1 adet portakal
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 lt su

Hazırlanışı
  • Limonlar ve portakal güzelce yıkanır, kabukları rendelenir.
  • 1 su bardağı toz şeker rendelenmiş kabukların üzerine ilave edilir.
  • Şekerle kabuklar güzelce ovulur.
  • Limonların ve portakalın suyu sıkılır. Şekerin üzerine ilave edilir.
  • Sıkılan limonlar da şekerin üzerine atılır. 
  • Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edilir (şekerlerin çabuk erimesi için).
  • Yarım saat kadar bu şekilde bekletilir.
  • Üzerine 1 litre su ilave edilir.
  • Buzdolabında soğutulur. 
  • Süzgeçten geçirilir ve servise alınır.


Not: Damak tadınıza göre şekerini, limonunu ve suyunu arttırıp azaltabilirsiniz.
Tadıyla Tuzuyla Sihirli Parmaklarr

Yorumlar

Yorum Gönder